Jahňacie karé v kruste z praženého zeleného hrášku, so špenátovým rizotom a jablkovou omáčkou so šafránom
Súťažné jedlo z Emirates Culinary Guild 2012 v Dubaji, 4. miesto
Suroviny
Kalkulácia na 4 porcie:
Jahňacie karé | 400 g |
Arborio ryža | 100 g |
Baby špenát | 70 g |
Šafrán | |
Bobkový list | 1 g |
Kvetná morská soľ | 3 g |
Šampióny | 80 g |
Pražený zelený hrášok | 60 g |
Čierny sézam | 1 g |
Olivový olej | 100 ml |
Cesnak | 20 g |
Hovädzí fond | 100 ml |
Jablko zelené | 120 g |
Maslo | 80 g |
Smotana | 200 ml |
Škrob kukuričný | 1 g |
Tymian | 1 g |
Korenie biele | |
Limetka | 40 g |
Postup receptu
Jahňacie karé úprava:
Jahňacie karé osolíme, okoreníme vmasírujeme tymian, opekáme z každej strany cca 5 minút, po opečení vmasírujeme do mäsa opražený zelený hrášok a čierny sézam a dopečieme na 150 °C 7 minút.
Špenátové rizoto:
Arborio ryžu uvaríme na orestovanej šalotke s bobkovým listom a soľou do krémovita za stáleho miešania cca 20 minút. Do hotovej ryže pridáme orestované huby a rozmixovaný čerstvý špenát, dochutíme soľou, korením a cesnakom.
Jablková omáčka so šafranom:
Kusy jablka orestujeme na masle so šafranom, podlejeme hovädzím fondom a necháme rozvariť, podlejeme smotanou a necháme redukovať, rozmixujeme a prelejeme cez sitko do jemna. Dochutíme limetkovou šťavou a morskou soľou.
Kusy jablka orestujeme na masle so šafranom, podlejeme hovädzím fondom a necháme rozvariť, podlejeme smotanou a necháme redukovať, rozmixujeme a prelejeme cez sitko do jemna. Dochutíme limetkovou šťavou a morskou soľou.