Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna
Suroviny
250 g chlieb hriankový, 100 g cuketa, 80 g paprika čerstvá, 60 g baklažán, 60 g mrkva, 140 g kačacie stehno, 80 g maslo, 1 g tymián, soľ, korenie čierne mleté, 60 g cibuľa červená, 0,5 dl olej olivový
Postup receptu
- Na masle opečieme nakrájanú zmes zeleniny a necháme restovať do polomäkka. Dochutíme soľou a korením. Z hriankového chleba povykrajujeme ľubovoľné tvary kanapiek a opečieme ich nasucho na panvici alebo v hriankovači.
- Z upečeného kačacieho stehna nakrájame alebo natrháme malé kúsky a opečieme ich na olivovom oleji s čerstvým tymianom. Všetko navrstvíme na vykrojenú kanapku. Ozdobíme čerstvou vňaťou alebo pažítkou.
- Môj tip: Základným pravidlom pri príprave kanapiek by malo byť dodržanie správnej veľkosti. Kanapka by mala byť iba taká veľká, aby si na nej hostia pochutili na jedno vloženie do úst.