Kuchárska súťaž „Thailand Ultimate CHEF Challenge 2014“, Thajsko
Sedem členov Gourmet klubu sa zúčastnilo svetovej potravinárskej výstavy THAIFEX – World of Food Asia, ktorá sa uskutočnila 21. – 25. mája 2014. V rámci tejto výstavy sa konala aj kuchárska súťaž „Thailand Ultimate CHEF Challenge 2014“
V Thajsku sme boli jediní z Európy, celkovo sme súťažili 15-krát a podarilo sa nám získať 6 bronzových medailí a 8 diplomov.
Súťažiaci:
Michal a Anton Baniar | 2 x bronz /dve cukrárske kategórie/ |
Karol Sklenár | 2 x bronz /jahňa, kačka/ 1 x diplom /ryba/ |
Vlado Morochovič | 2 x bronz /ryba, skulptúra/ 1 x diplom/kačka/ |
Daniel Hrivňák | 2 x diplom 4. miesto /jahňa, kačka/ |
Ivan Štefula | 2 x diplom 4. miesto /jahňa, kačka/ |
Michal Milec | 2 x diplom 4. miesto /jahňa, kačka/ |
Okrem ocenení a cenných nových kulinárskych skúseností, ktoré sme všetci do svojho profesného života nazbierali, spoznali sme aj množstvo nových ľudí svetového kalibru, ktorí už vo svojom profesnom živote dokázali mnoho. Od prezidenta Thajského národného kuchárskeho zväzu sme dostali pozvanie do ďalšieho ročníka s podaním pomocnej ruky, prísľubom pomoci s vybavením ubytovania a zázemia na prípravu.
Naše zážitky z tohto podujatia a radosť z úspechu sa slovami nedajú opísať. Prajeme všetkým zažiť takéto pocity na vlastnej koži. Chceme sa poďakovať aj ostatným členom Gourmet klubu, ktorí tvrdo pracovali v rovnakom dátume na Slovak Food Festivale pod Bratislavským hradom, ale aj všetkým blízkym, ktorí nám držali palce v Thajsku.
Karol Sklenár – Culinary Dreams
Kategória 01 – Hlavné mäsové jedlo (hovädzie, jahňacie alebo kombinácia)
Bronz
Jahňací chrbát marinovaný v rozmaríne s horkou čokoládou, bambusové pyré s vanilkou a jalapenos, doplnené zázvorovou zeleninou a sójovou espumou
Kačacie prsia plnené farce z kuracích pŕs a manga, pečené na smrekovom ihličí a kokosovom cukre, podávané s pučenými sladkými zemiakmi s pórom a sezamovým olejom, zvýraznené espumou z foye gras
Jemne zaúdená pošírovaná Tilapia v kokosovom mlieku, škorici a citrónovej tráve s rizotom z jasmínovej ryže s cviklou, hokaido krém s citrusovým ovocím a chilli, doplnené mušľou svätého Jakuba
http://www.worldchefs.org/en/thaifex-world-food-asia-2014-celebrates-its-10th-anniversary
http://www.koelnmesse.com.sg/shows/thaifexasia/index.php?q=tucc