Slaný koláč z medvedieho cesnaku a chedaru, vrstvený restovanými portabella, doplnený alginatovou guľou z kozieho syru, espuma z čiernych paradajok
Suroviny na prípravu 2 porcii:
Špaldová múka – 100 g
Kukuričná múka – 100 g
Medvedí cesnak – 120 g
Kozí syr – 60 g
Alginat ( SOSA ) – 2 g
Calcit ( SOSA ) – 2 g
Morská soľ – 1 g
Lecitín de soja – 1 g
Vajcia – 3 ks
Šalotka – 70 g
Biely jogurt – 100 ml
Chedar syr – 60 g
Paradajky čierne – 200 g
Cícer – 80 g
Portabella huby – 140 g
Parmezán – 20 g
Technologický postup:
Z múky a rozmixovaného medvedieho cesnaku a na kocky nakrájaného chedaru vypracujeme cesto, dochutíme soľou a korením, pečieme na 160 stupňov 6 minút. Vykrojené cesto potom vrstvime restovanými portabella hubami na šalotke, vymiešame s cícerom a parmezánom, rozmixovaním bieleho jogurtu a kozieho syru, a soli pridaním alginatu vytvoríme tekutú guľu. Z čiernych paradajok rozmixovaním s lecitínom vytvoríme penu.