Tatarletky plnené tatarom z lososa a karí majonézou
Suroviny
100 g múka hladká, 2 ks vajcia, 150 g losos údený, 0,5 dl olej, 1 g korenie karí, 1 g soľ, korenie biele mleté, šťava z limetky, 70 g majonéza, 80 g maslo, 2 dl mlieko
Postup receptu
- Do hladkej múky pridáme mierne zohriate mlieko, vymiešame s olejom, pridáme žĺtky z vajec a vymiešame. Pridáme štipku soli, cesto necháme odstáť hodinu v chladničke. Údeného lososa nasekáme ako na tatársky biftek (jemne nakrájame), dochutíme limetovou šťavou, soľou a bielym korením, jemne premiešame.
- Do majonézy pridáme karí korenie, soľ a vymiešame. Z odležaného cesta vytvarujeme malé košíčky, najlepšie do malej formičky, a pečieme pri 180 stupňoch sedem minút.
- Do vychladnutých košíčkov vložíme tatársky biftek z lososa a jemne prelejeme hotovou majonézou. Ozdobíme kúskom citróna a jahodou.