Vykostená prepelička plnená mandľovou plnkou, podávaná s raviolou plnenou kuriatkami, doplnená zelerovým pyré, zvýraznené penou z Foye gras
Suroviny
Kalkulácia na 5 porcií:
Mandle | 0,1 kg |
Vajcia | 6 ks |
Foye gras | 0,25 kg |
Prepeličie prsia | 0,65 kg |
Toasty | 70 g |
Kuriatka | 0,12 kg |
Parmezán | 0,1 kg |
Smotana 33% | 1 dcl |
Cesnak | 50 g |
Braten juce | 2 dcl |
Zeler | 0,3 kg |
Hladká múka | 0,45 kg |
Kurkuma | 1 g |
Šalvia | 5 g |
Maslo | 0,125 kg |
Šalotka | 0,15 kg |
Postup receptu
Vykostené prepeličie prsia narežeme, osolíme a okoreníme. Pripravíme si plnku z toastou, vajec, husacej vykŕmenej pečene, mandľových lupienkov a cesnaku. Všetko spojíme do masy, rovnomerne rozotrieme do prepeličích pŕs, zvinieme do fólie a necháme na pare 20 minút. Po sparení už len krátko opečieme z každej strany na grile alebo panvici.
Zelerové pyré: na masle speníme nadrobno nakrájanú šalotku a pridáme na väčšie kusy nakrájaný zeler, podlejeme vývarom a necháme variť cca 30 minút. Rozmixujeme do hladka, pridáme smotanu a dochutíme soľou a korením. Potom znova premixujeme.
Raviola: z múky, vajec, kurkumy a lyžice olivového oleja si vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na tenko a naplníme zmesou z kuriatok, šalotky a parmezánu. Varíme 6 minút a po uvarení ravioly preresetujeme na masle so šalviou.
Pena z foye gras: do hotovej šťavy braten juce vmixujeme vykŕmenú husaciu pečeň a smotanu a mixujeme do napenenia cca 10 minút. Dochutíme soľou, krátko prevaríme a znova namixujeme na penu cca 5 minút.